Nazwa użytkownika:   Hasło:
Zapamiętaj mnie:  




Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
cobas e411 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 maja 2010, o 09:49
Posty: 97
Post cobas e411
Witam,
Kto pracuje na Cobasie i jak wyglada u niego kontrola jakosci na tym aparacie. Moim zdaniem 3ma niezle wyniki kontroli,tylko ze najwiekszy problem jest z mieszaniem kontrol i kalibratorow...Moze to doprowadzic do szewskiej pasji,gdy za 3 razem wychodzi Ci wszystko ok,ale ile zezre odczynnikow to juz sie w pale nie miesci...Ma ktos jakies sprawdzone sposoby na ten aparat?
Pozdro


27 lip 2010, o 06:51
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 cze 2009, o 18:07
Posty: 15
Post Re: cobas e411
Witaj. Ja mam cobasa b 121 do gazometrii ale Ty chyba masz coś innego bo u nas nie używa się kalibratorów. Na kontrolki mam swój sposób. Wyjmuję je dzień wcześniej z lodówki aby się ogrzały bo tego samego dnia nie wychodzą nawet po paru godzinach. Następnego dnia ostrożnie otwieram fiolkę i odrazu bez mieszania( mimo ze instrukcja mówi o dokładnym wymieszaniu) wkładam do analizatora i kontrola wychodzi zawsze ok.


27 lip 2010, o 16:16
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 maja 2009, o 12:22
Posty: 279
Post Re: cobas e411
Ja pracuje już dość długo na e411 i generalnie nie narzekam.
Nie bardzo rozumiem, o co Ci chodzi z "mieszaniem kontroli i kalibratorów" :?: :?: :?: Pzdr


27 lip 2010, o 19:22
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 maja 2010, o 09:49
Posty: 97
Post Re: cobas e411
Dobra problem rozwiazany...:)


28 lip 2010, o 08:43
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 maja 2010, o 09:49
Posty: 97
Post Re: cobas e411
ale tez przy okazji pytanie do Moniki:) Jak prowadzisz statystyke na aparacie (kontrola). Bo ja bym chcial drukowac dla danego testu wykresu po skonczeniu np. jednej kontroli i tu potrzebuje pomocy,bo za bardzo nie wiem jak-pojedyncze kontrole drukuje,ale takiej zbiorczej nie za bardzo...


28 lip 2010, o 09:56
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 maja 2009, o 12:22
Posty: 279
Post Re: cobas e411
Już odpowiadam: ja statystykę kontroli jakości opracowuję w systemie komputerowym (PSM Roche), a nie w samym cobasku. Pracujemy na swoich wartościach średnich (po okresie wstępnym), więc dane z samego analizatora (metryczkowe) generalnie nie są nam potrzebne.
A czy Ty pracujesz na jakimś systemie, który może opracowywać wyniki kontroli? Pzdr :)


28 lip 2010, o 20:15
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 cze 2009, o 20:55
Posty: 103
Post Re: cobas e411
Monika, u mnie też jest oczywiście cobas e-411 podpięty do PSM-u :) Wszystko gra i współgra ;) Niedługo nowy przetarg...załamię się jeśli ktoś przebije Roche'a...


28 lip 2010, o 20:44
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 maja 2009, o 12:22
Posty: 279
Post Re: cobas e411
Serdecznie pozdrawiam, siostro ;)
I będę w takim razie trzymać kciuki za przetarg - nie daj Bóg stracimy jeden z tematów do pogadania :shock:


28 lip 2010, o 20:49
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 maja 2010, o 09:49
Posty: 97
Post Re: cobas e411
Dzieki za info,nie-wlasnie myslalem,ze na podstawie wewnetrznej aplikacji Cobasa robic,ale Twoja opcja jest lepsza-my tez pracujemy na PSM'ie...pozdrowki


29 lip 2010, o 08:07
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 maja 2009, o 12:22
Posty: 279
Post Re: cobas e411
Polecam się na przyszłość. Pozdrawiam


29 lip 2010, o 19:02
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL